Andre Sider af mig

lørdag den 9. september 2023

Dagens første minutter......

 ......... kravler forvirrede afsted, mens de undrer sig over at jeg stadig er vågen. De har ingen muligheder for at vide, at kombinationen af spænding og voldsk ømme rygmuskler, så godt som altid er istand til at gøre natten hvileløs, og søvnen til et fremtidsønske.

For jo - gu' Helgoland gør det ondt i de muskler mine lunger støtter sig til. De muskler, jeg gang på gang får at vide, bare skal masseres på plads. Hver gang lille heltemodige jeg forsøger at bibringe min lokale, men godt uddannede, specialist i almen medicin, viden om min krops forskellige skavanker, samt disses udvikling til energikrævende torturspecialister, ender jeg med en henvisning til en eller anden specialist udi præcis dén muskel, eller præcis de knogler, der nu lige har valgt at stå i forgrunden denne gang.

Suk.

Det var nu så hyggeligt, dengang ham man gik til, bare hed læge. Og ikke havde noget imod at udtale sin klippeklare mening om ondets rod - samt vidste alt om, hvordan man slap af med den sygdom, forvridning, betændelse, eller hvad det nu var, i løbet af for det meste forholdsvis kort tid.

I dag er der månedsvis af ventetid. Ugevis af efterbehandlinger. Og timer fyldt med venten i umage stole på specialiserede hospitalsafdelinger, der alle ligger langt nok væk til at virke eksotiske. Hvorefter alle de kloge menneskers meninger og konstateringer uger senere bliver udtalt af min lokale almen praktiserende medicinspecialist, med den sædvanlige startsætning: "Ahhh, jeg tænkte nok, at det var dét, der var i vejen."

Så kunne han da for søren ha' sagt det, inden hele rundturen startede. Og jeg havde sluppet for nætter med smerte, dage med venten, måneder med bekymringer - og startet behandling, mens en sådan stadig virkede.

Suk igen.

Bare rolig - jeg har stadig til gode, at få hæftet en eller anden stærkt behandlingskrævende, og måske endda mortal, sygdom på alle mine mærkværdige symptomer - så de ender sikkert med bare at være"noget".............. I ved, af den slags der har sit helt eget kapitel i Håndbog for Yngre, Forvirrede Læger, og som patienten - bette lille ynkelige mig - godt kunne have ladet være med at forstyrre med.

Han har jo vigtigere ting at gøre, ham mester doktorfidusen.

Suk igen igen.

Men det er jo sikkert nok bare den dér voldsomt varme nattemperatur, som endnu en gang gør det umuligt at falde i søvn, og får rygsmerterne til at træde endnu mere frem. Det gør det sikkert heller ikke bedre, at jeg har vendt og drejet mig  nogle hundrede gange i sengen mens jeg i tankerne finpudsede alt dét, jeg så vældigt gerne vil ha' skal ske, når morgendagens møde med muntre medmennesker og masser af mad, løber af stablen.

Det er altså godt  nok længe siden, jeg har været så spændt på noget, og ikke har kunnet fortælle nogen om det, fordi det ville tage glæden væk. 

Så bli'r det, der skulle have været en nat fyldt med hvile, hurtigt til en hvileløs nat. 

Heldigvis er der en form for trøst tilgængelig, for sådan én som mig. Det hedder Vieux Porche, og er en godt moden camenbert, der sagtens kan nedsvælges i rene bidder. Og som efterlader en god, skarp smag på tungen, der er istand til at fjerne min opmærksomhed fra den ellers så gennemtrængende avshed i ryggen.

Her er det så, at jeg - heltemodigt, for sådan er jeg jo - beskedent skulle have nævnt, at "vor gode ven Valdemar" altid påpegede at imorgen er der atter en dag. Men........... det kan jeg jo ikke, for imorgen ER ikke en hvilken som helst dag.

Det er jo - som også tidligere nævnt - dagen, hvor mødet med muntre medmennesker og masser af mad, gerne skal udfolde sig for mine spændte øjne på en måde, der forsikrer mig om - at dagen nok ikke lige går hen og bli'r glemt foreløbig.

Faktisk ville jeg ønske, at jeg kun var omkring 10 år gammel lige nu. For så kunne jeg tillade mig at hoppe op og ned i spændt forventning, med et strålende smil på læberne - og aldeles ingen avs nogen steder.

Den sku' lige med, sku' den. 

Suk - nok en gang.

Jeg tror lige, jeg sætter mig til at se en eller anden dødkedlig film - måske den om en rumænsk tobaksarbejders hverdag i 1920'erne. Den er nemlig i sort/hvid, uden undertekster, og 4 ½ time lang, hvilket forhåbentlig kan medvirke til en form for indslumring, inden jeg skal op for at forberede afgangen til storbyen, og alle de knus og kram og kærlighed, jeg glæder mig til at dele ud af.

Mon ikke jeg har brokket mig nok nu ? For så kan jeg vel tillade mig at huske på, at det hele skal tages En Nat Ad Gangen i øjeblikket. En Indian Summer-nat, vel at mærke.

Jeg synes også, jeg kan høre Lucifax kalde inde fra soveværelset. Så - Let me bid thee a fair Good Night, and a pleasant journey through Dreams of Good and Happy.

Nat Nat - altså.......


Ingen kommentarer:

Send en kommentar