Andre Sider af mig

søndag den 10. september 2023

For det var den morgen.......

 .......... vi alle forsvandt.

Natten havde været underlig. Fyldt med modsætninger, kontraster, uvirkeligheder. Dagfugle, der sang og pippede af karsken bælg - natfugle, der holdt mund og hoppede bedrøvede omkring. Pindsvin, der sad ved siden af rødpelsede ræve - insekter, der dansede fandango i fuldmånens svage lys. 

Varme luftstrømninger blandede sig med kolde, mens polarlys blinkede over Bjæverskov, og en enlig ulv hylede natsonater på Langeland. Og alt var anderledes.

Den morgen vi alle forsvandt.

Tegnene havde været der gennem længere tid. Miljøets katastrofale sammenbrud, som naturen nægtede at tage alvorligt. De hyppige jordskælv, ingen gav oliefelterne skyld for. Iskapperne, der ikke længere gad være kolde, og gletcherne der alle emigrerede til bedre steder.

Og de små, gnistrende, sporadiske udbrud af ren, uforfalsket sol, vores stjerne nu og da kastede ud i universet. I vores retning. 

Vi så dem godt. Vi katalogiserede dem, talte dem, gav dem lange og svært udtalelige navne, mens vi med vigtige udtryk i ansigterne hviskende delte vores helt egen sidste, og aldeles uendeligt vigtige opdagelse om dem - skælvene, udbruddene, anomalierne. 

Og vi beundrede dem.

Lige indtil den morgen vi alle forsvandt.

Den morgen, hvor der i vores lille obskure hjørne af en spiralarm i den galakse, vores stjerne lystigt strålede i, i et kort og flygtigt øjeblik skete noget, ingen andre steder i Universet egentlig lagde mærke til.

Og hvorfor skulle de også det.

For det lillebitte øjeblik, hvor stjernen bøvsede kraftfuldt nok til at svitse de tre første planeter sortbrændte, gav ikke lys nok til at blive bemærket som andet end et gammaglimt, af andre solsystemers eventuelle planetære stjernekiggere.

-Interessant -  ville de nok sige mens de kløede sig i hvad de nu end havde som hoved med hvad de nu end havde som gribeapparater.

Den morgen vi alle forsvandt.

Måske kunne vi have gjort noget - flygtet til Mars, bygget underjordiske skjulesteder som glimtet ikke kunne svitse, opfundet en solglimtsudbrudsdæmper, eller noget andet lignende.

Men det gjorde vi ikke. Vi havde alt for travlt med heller ikke at gøre noget ved det miljø og den natur, der smuldrede omkring os. Alt for travlt med at finde nye måder at kvæste, ødelægge, dræbe hinanden på. Alt for travlt med at forklare alt, beskrive alt. Og alt for travlt til at høre, hvad der var ved at ske.

Den morgen vi alle forsvandt.

Blev vi savnede - derude i det uendelige Univers - i de uendeligt mange Multivers - i alle de dimensioner, vi delte "plads" med ? Græd de over os, alle de fem, ti, tyve-fingrede, hvide, blå, grønne eksistenser ? Var der øjne, der løb over af vædske på utallige planeter ?

Den morgen vi alle forsvandt.

Nej, for de kendte os ikke. Vi var jo bare lige dér - i udkanten af en obskur galakses ene spiralarm. Ikke synlige - ikke hørlige - ikke............ eksisterende.

Den morgen........

Alt, hvad der hørtes, var lyden, da vores stjerne, vores sol - det, der havde givet os liv i så universelt kort tid - havde svitset klumpen, vi kaldte Jord.

Ups - sagde den.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar