Andre Sider af mig

mandag den 10. august 2020

Fahrenheit 451


Varmedisen danser henover fliserne på terrassen, mens Roxette synger "Dressed for Succes" i mine højttalere, og det skarpe sollys forsøger at kravle ind under mine halvlukkede øjenlåg.

Det kan nu ikke være min aktuelle påklædning, Marie Fredriksson hyler højt om - for den består kun af det mindst mulige, mens både bukser og t-shirt er lagt strategisk frem, så jeg kan nå at hoppe i det, hvis der skulle komme besøgende.

Hvilket der nok ikke gør - altså udover de fluer, der desperat søger ly i skyggerne herinde, og de hjemmehjælpere, der taknemligt stiller sig foran min blæser for at blive lettere afkølede inden de skal videre til andre borgere. Tilsammen ikke ligefrem de allermest intelligente sparringspartnere på en hed sommerdag, hvor hjernen brænder sammen på alt og alle.

De nedrullede gardiner og pivåbne døre bringer pludseligt minder om tidligere tiders kørsel til Sydeuropa, hvor timerne mellem 11 og 15 blev kaldt siesta, og tilbragt indendørs i ly af de tykke og kølige mure, mens verden svedte og fluerne floppede døde omkuld - brændt til trækul af moder Sol's ubarmhjertige stråler.

Til gengæld kunne jeg se frem til aftener fyldt med fårekyllingers sang og blide vinde henover terrassers paelladuftende, køligtsmagende nydning. Nok fordi det var andre, der kreerede retterne, og serverede de kølige drikkevarer - for helt ærligt talt, så har jeg nul og en høstblomst lyst til at lave mad her og nu. Det brænder solen alt for hårdt og ubarmhjertigt til at kunne tillade - og mit køkken er heller ikke gearet til det - og jeg har heller ikke lyst - og jeg ville ikke ane hvad jeg skulle lave - og.......

Undskyldningerne står i kø, mens min hjerne langsomt overvinder varmens inerti og sætter sig i gang.

Paella........ Fyldt med alt muligt lækkert guf sammen med risene....... Eller hvad med risotto.......... Bare risene, smørret, fløden, ærterne, suppen - og tiden..............

Mine næsebor opfanger allerede duftene fra alle de retter, jeg forestiller mig at jeg går i gang med i mit spartanske tankekøkken. Og de smagsløg, der ikke har fungeret ordentligt i snart 7 måneder, begynder at sende beskeder til spytkirtlerne, så munden kan vædes ordentligt inden den første bid af det, jeg måtte ende med at fremstille, glider over mine læber.

Det skal være med revet Grana Padana, beslutter jeg mig til. Og smør. Og bacon. Og.....

Endnu engang driver jeg ud på fantasiernes Mare del Mad, hvor bølgerne er jomfrukerneolie, fiskene er groft skårede kødstykker, båden jeg sejler i er sammensat af spaghetti, så den ligner Thor Heyerdahls Kon-Tiki, og skumsprøjtene er nyrevet Grana - strøet med løs hånd ud over det hele.

Suk.

Det må være varmen, der får min hjerne til at koge over. Intet fornuftigt og intelligent væsen vil på nogen måde kunne få sig selv til at lave varm mad på dét her tidspunkt af dagen - ti treogtyve siger soluret, når jeg kigger ordentligt efter - og intet rationelt væsen kunne da tænke sig at spise varm mad på et sådant tidspunkt.

Vel ?

Jeg er nu hverken rationel eller fornuftig i øjeblikket. Måske endda heller ikke intelligent, når jeg kan forestille mig at guffe smeltet ost og de tilhørende spaghetti i mig, under udstødelse af høje smaskelyde. Ja rent faktisk er jeg lettere overbevist om, at det må være min indre grissebasse, der stikker trynen frem, og tigger om trøfler.

Hvilket vel heller ikke er så ring' endda.

Kortvarigt danser et billede af UglyGrissebassen herover mit indre lærred - med bagdelen i vejret og trynen nede i jorden, på vej gennem skovbunden for at finde det sorte guld. Og et hjælpeløst hulkende grin får mig til at glemme alt om madlavning, mens mine hænder bliver klasket sammen i et stornydende latteranfald.

UglyGrissebassen.......

Hvor er jeg dog glad for at leve livet, som jeg gør - sådan, Én Dag Ad Gangen.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det er nok ikke blandt fattige pensionister, du skal finde sådan en

   Slet
  2. Det er sikkert en AA-sponsor, der bliver søgt. En, der har længere ædruelighed end en selv, og som kan hjælpe med Trinene.

   Slet