Andre Sider af mig

søndag den 5. februar 2017

Morgentåge


Man kan få de underligste tanker på sådan en tågefyldt og gråt udseende morgen.

Før i tiden var det mest bekymringer om penge, kærlighed, alkohol, forhold, økonomi, alkohol, og andet lignende hjernetempoopsættende, der kunne finde på at krybe indenfor, når jeg sad og kiggede ud i den grå intethed, sådan en tåge kan producere.

Så jeg er voldsomt glad for, at jeg gennem de sidste nu mere end ni måneder har fundet ud af, hvad jeg skal gøre med de der tanker om alkoholen, hvis de nu skulle finde på at dukke op igen. Og naturligvis kan de dukke op, men nu ved jeg meget mere om, hvad jeg kan gøre, hvis de kommer fisende forbi.

Hvilket efterlader mig med muligheden for grå tanker om økonomi og kærlighed - for nu at skære ind til benet.

Her er det så, at min Sindsro har fundet ud af at bryde ind.

Næsten hver gang jeg kan føle de der grå "jeg-går-sgu-konkurs-om-lidt" eller "hun-kan-sikkert-ikke-holde-mig-ud-alligevel"-tanker komme hujende ind fra højre, og begynde at fylde min bette, og sikkert også temmeligt sarte, hjerne med krøllede bekymringer, er der en lille fyr, der holder et Stop-skilt op foran dem, og ligeså roligt tillader mig at bruge tid på at finde ud af, om jeg kan ændre de ting, tankerne går ud på.

Samt hjælper mig med at acceptere hvis jeg ikke kan, eller lader mig finde mod til at kunne. Altsammen med en klar fornemmelse af visdom til at se og kende forskellen på de to ting.

Som nu her til morgen, hvor jeg pludseligt fandt mig selv igang med at tænke over mine tidligere ægteskaber og forhold. Og opdagede, at tågen begyndte at brede sig i min hjerne, med krølletanker om "hvad-nu-hvis" og "det-ville-have-været-bedre-at".

På én gang kunne jeg mærke, hvordan tankerne blev siet gennem Sindsroens tætvævede netmasker, og undersøgt for ændringsmuligheder. Og det gik op for mig med al ønskelig tydelighed, at jeg var fuldt ud istand til at acceptere, at intet af det, der var sket tidligere mellem mig og dem hverken kunne, skulle, eller måtte ændres.

Så nu er det i al fred og ro, at jeg sidder og drikker resten af min morgenthe, mens jeg ligeså stille lader de ting, der er sket i mine tidligere ægteskaber og forhold, blive en del af min trin-gennemgang og dermed at det program, der på daglig basis gør mit liv godt.

Dag for dag - 24 timer ad gangen.

1 kommentar:

  1. Og kærlighed - Den skal man bare tage imod, hverken mere, hverken mindre.
    <3

    SvarSlet