Andre Sider af mig

torsdag den 6. april 2017

Pludselig ligner jeg en gammel mand.


Fedtet hår, der klasker ind til hovedbunden uden nogen form for volumen.

Halvlangt, med egne idéer om retning og krøl, på en hovedbund, der klør med jævne mellemrum.

Et ubarberet ansigt, hvor opsvulmede øjenlåg og rødfarvning af det, der skulle have været hvidt i øjet, står i skærende kontrast til den trætte hud.

Og hele tiden fornemmelsen af, ikke at have kræfter til at tage sig af det.

Ugidelighedens spøgelse, der samtidig får nullermændene til at vokse i hjørnerne, og giver uhyggelige, knasende lyde, når man går rundt i køkkenet. Lyde, der minder om de knækbrød man spiste i går - og i forgårs - og.......

Lugten, der fortæller at et bad nok ville være mere end end god idé. Samt at vaskemaskinen nok burde bruges - bare sådan for at fjerne ikke kun alt det vasketøj, der ligger i bunker, men også sætte en stopper for udviklingen af sursvedsdufte i skjorter og undertøj.

Hver gang man går forbi et spejl, bliver man næsten skræmt af det billede, der møder øjnene. En gammel, træt mand, der med slæbende skridt trisser gennem det hjem, han måske bliver nødt til at forlade inden længe.

Nu ved du, kære læser, hvorfor jeg pludselig føler mig som en gammel, grim mand, hvor kun mangelen på vorter og lange øreflipper skiller mig fra at være prototypen på en mandlig heks.

Hvor jeg dog hader, at være ramt af depression.

Hader, når det tager uendeligt lang tid at gøre, hvad jeg normalt klarede i en håndevending.

Hader, når mit hjem forfalder omkring mig, og jeg ikke har kræfter til at tage mig af det.

Hader, når min krop begynder at sige fra, og sætter gang i endnu en omgang forhøjet blodtryk og tarmproblemer.

Men jeg hader intet af det nok til at falde tilbage til det, jeg var før.

For jeg elsker at være ædru. Èn dag ad gangen.

4 kommentarer:

 1. Så er det jeg lige skal huske på, at livet er en foranderlig ting, og at det, der det ene øjeblik ser sort ud, det næste øjeblik kan løftes op i lyset igen.

  Jeg har modtaget en gevinst fra en konkurrence, jeg deltog i på Facebook - fra et chokoladefirma, der synes jeg godt må :-)

  Så pludselig er der en slags lys i glæden over at kunne vinde, selvom jeg er nede i en depression.

  SvarSlet
 2. Men søde skat. Det handler jo også om at du LADER det ske, og FORVENTER det vil ske, ikke??
  Nu har du gået og sagt,at al den modgang vil skabe fornyelse af den gamle depression, og så sker det jo. For du SKAL jo bevise at det sker.
  Tænk over det!!
  Tillykke med chokoladen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis bare det var så nemt, min engel. Jeg har kæmpet imod, at den gamle depression skulle blusse op igen - men nogle ting skal man ikke kæmpe mod, men flyde med. En vigtig ting at erkende - og pænt liggende indefor det at have Sindsro til at acceptere det, jeg ikke kan ændre.
   Modet til at ændre det, jeg kan er skam også på plads, så nu skal jeg bare kigge efter det, at finde Visdom til at kende forskel.

   Slet