Andre Sider af mig

fredag den 10. marts 2017

Engledun og fjervinger


Musikken strømmer blidt ud af de ørebøffer, jeg har taget på, her på mit frivillige, ulønnede studieværtshygge. Og mens jeg hører Phil Collins, svæver mine tanker tilbage til dagen i går.

Jeg havde jo en aftale, der skulle holdes, med Systemets repræsentant. Så afsted det gik, tidligt om formiddagen, for at nå den første af flere busser. Der er nemlig et godt stykke kørsel - rent tidsmæssigt - når jeg skal fra min hjemby og til Rådhuset i min kommune.

Næsten 2 timer hver vej, når mødet planlægges til præcis middag.

Men sådan er det jo, og jeg kunne så nyde naturen på vej ned til busstoppestedet. En aktivitet, der er alt for undervurderet. En smule kulde, en smule vind, og solstrejf, der legede i grenene på de træer, jeg passerede.

Pludselig fangedes mit øje af noget.

Højt oppe på den himmel, jeg havde lagt hovedet tilbage for at nyde, dalede noget småt og hvidt langsomt nedad, men det blidt roterede i den næsten ikke eksisterende vind. Min første indskydelse var, at det måtte være et af de sidste snefnug, der på den måde protesterede over forårets ubønhørlige kommen.

Men da det landede midt på asfalten - midt på vejen - og stadig så ud til at være i ét stykke, blev jeg nysgerrig, og gik ud og samlede det op.

Det viste sig at være det sarteste, lille hvide fnug af et dun, jeg længe har set. Åbenbart havde en eller anden flyvende, bevinget skabning, tabt det lille dun under sin flugt gennem himmelrummet. En svane, måske ? En gås ? Eller monstro det kunne være en ........

Jeps - selv engle taber dun med mellemrum. Såfremt de flyver rundt deroppe i atmosfæren, og kigger ned til os dødelige, så skal de jo også sørge for at have pudset vingerne op en gang imellem. Hvorefter det vel godt kan hænde, at der ryger et dun eller to.

På den måde, får de gjort mig - og mange andre sikkert - opmærksomme på de enkle, positive ting, tilværelsen faktisk er temmeligt fyldt af.

Under alle omstændigheder, så gjorde synet af dunets drift ned gennem atmosfæren og det efterfølgende fund, min dag til en positiv oplevelse. En af den slags, hvor tankeløshed og kassetænkning glider af, som vand på en..........

Nemlig - som vand på en engel.


1 kommentar:

  1. Nuurrhh!
    Dette indlæg ramte lige i hjertet (af englen) ;)

    SvarSlet