Andre Sider af mig

lørdag den 19. november 2016

At plante et mindetræ.

Træer kan holde til det meste. Rødderne holder solidt fast i jorden, og hårdheden i stammen hjælpen den med at stå imod, når stormene blæser. Og det kommer de til, stormene i fremtiden - at blæse på og forbi de 9, der nu står i deres helt egen halvcirkel med udsigt over landskabet.

Moesgårds græsbeklædte tage var sammen med den gamle smedie vidner, da børnelatter, fnis, voksenglæde, og varm kaffe på en kold dag, blev en del af den helhed, som med spadestik i lerjorden gav plads til de 9. I en halvcirkel, hvor fremtidige spadsereture kan sno sig om de strakte stammer.

Hvor frokost kan nydes på tæpper i ly under bladhæng. Hvor fingre kan flettes af kærlighed, der aldrig dør. Hvor nysgerrige kan spørge, til hvis ære disse 9 står.

Og alle 9 vil hviske, med varme og glæde : Vi er egetræer sat til minde om Anders, bror til søstre, fætter til andre, familie til mange, far til børn, og ægtemand. Vore blade vil bringe luft til verden, og vore agern mindet videre, længe efter at de, som satte os er væk.

Mindet om Anders.

1 kommentar: